Категории
Тотемізм — це віра в родинні зв’язки з рослиною або твариною
23.05.2011 статьи

Коротке визначення слова тотем - «покровитель».  Людина, що відчуває свій зв'язок з тотемом, користується енергією обраного ним дерева, тварини або птиці. Тотемізм - це віра в родинні зв'язки з рослиною або твариною.  Коротке визначення слова тотем - «покровитель».  Людина, що відчуває свій зв'язок з тотемом, користується енергією обраного ним дерева, тварини або птиці. Тотем здатний дарувати людині своє заступництво і захист, стверджують прихильники і практики цього вірування.

Тотемизму багато тисяч років. З самого початку існування людства наші предки відчували свою спорідненість з тим чи іншим рослиною або твариною, значну роль у визначенні тотема грала інтуїція, особиста приязнь, загалом, все те, що словами визначити важко.

Втім, наявність тотема накладало на людину певні зобов'язання.  Родинне відчуття припускало, що тотем - рослина або тварина - не можна знищувати або вбивати.  А яке доводилося людині, якщо його тотемом був тарган або комар?
Знаешь, где купить нож? Правильно, - на nozhik.com.ua
Власник тотема повинен був робити підношення обраному тотему у вигляді їжі, питва, коштовностей.  Всіляко вітала й проведення магічних обрядів, присвячених тотему, - так люди «платили» йому за захист і заступництво.

До речі, тотем міг бути не тільки особистим, але й належати роду в цілому - так тотем ставав символом роду, його божеством, ангелом-охоронцем та помічником, який пророкує майбутні події і оберігає своїх підопічних.

Тотемізм - давня форма традиційних африканських вірувань. Зокрема, тотемний покровитель африканців племен Бегуани є дикий виноград (у клану Баморара), крокодил (у клану Баку), лев (у клану Балаунга), риби (у клану Батліпі),а відома африканська приказка «Позаду кожної людини - тотем» підкреслює величезну значущість тотемічних поглядів.

Сьогодні існує безліч методик, за якими можна визначити свій тотем.  Найпростіше - визначити покровителя за допомогою таблиць, заснованих на даті народження.  Passion. ru пропонує вам дві найбільш відомі: рослинні і тваринні.

Добавить комментарий
*